2015. április 20., hétfő

Egy zsúfolt nap krónikája

Valamiért az április 15., mint versenynap, idén több szervező naptárában kiemelt figyelmet kapott. Így fordulhatott elő, hogy kollégistáink jó része ezen a napon nem iskolába, hanem versenyre ment. S ha már versenyeztek, eredményesen tették.
Kezdjük azokkal a versenyekkel, ahol alapvetően az iskolát képviselték társaink. Az elsősegélynyújtó versenyen, ahol  Wigner 3 csapattal képviseltette magát. Szereztek egy 2., egy 5. és egy 8. helyet. Kollégistáink közül a résztvevők között volt Betenbuk Viktor, Gergencsik Olivér, Vincze Flórián.
Katonai versenyekkel folytatjuk. Ez már közelebb áll hozzánk, hisz Sebestény Csaba tanár úr nemcsak kollégiumunkban tanárkodik, hanem odaát az iskolában is. Ő Felsőtárkányba vitte fiainkat (és iskolás lányainkat), az „Erőltetett menet” elnevezésű versenyre. A 10 kilós nehezékkel való futással fűszerezett versenyben a Koseczky Máté, Rendik Milán duó a 2. helyen ért célba. Korsós Attila társával a 3., míg Bohati Botond és párja a 4. helyen érkeztek be.

A fővárosba is mentek kollégistáink. A Honvédelmi Kötelék verseny országos döntőjében Fehér Zalán és Gál Ádám (valamint Szőke Tamás és Maráczi Máté) vettek részt. A kemény versenyen, ahol többek között ilyen akadálypályát is teljesíteni kellett, végül a 2. helyen végeztek, így egy olaszországi úton vehetnek majd részt. A részszámok közül egyébként az egészségügyi gyakorlatokat megnyerték. Link a többi képhez:  http://www.honvedelem.hu/galeria/budapesten_rendeztek_meg_a_honvedelmi_kotelek_versenyek_orszagos_dontojet

S most jöjjön a fő versenyünk, hisz ezen, mint kollégisták szerepeltünk, a Kollégiumi Szpartakiád. 

Már tavaly is jól szerepeltünk, de idén rátettünk még egy lapáttal. Ennek ellenére összetettben „csak” harmadikok lettünk, de mi vagyunk a legjobb nem vegyes kollégium. Az összetett pontverseny kiszámításánál ugyanis egy vegyes kolinál azt az eredményt vették figyelembe, ahol jobban szerepeltek. Tehát, hiába szerepeltek mondjuk rosszul a Neumann fiú focistái, ha a lány kéziseik nyertek, akkor az egyenlő a mi foci győzelmünkkel. Mert, megismételve a tavalyi diadalt, idén, ha büntetőkkel is, de ismét a mieink nyertek. Csatlakozott a duplázók közé a kosárcsapat is, ők sem találtak legyőzőre.

Nem voltak önmaguk árnyéka - legalábbis a pályán!

A futószámokban sem szerepeltünk rosszul. Sőt! Magyar Levente megnyerte a 400 méteres futást, és a 4x100-as váltó ( Cserneczky Sándor, Karczagi Attila Penyaskó Patrik, Ungvári István) is az elsőként hasította át a célszalagot. Harmadik helyezett lett Karczagi Attila a 100-, Csapó Dénes pedig az 1500 méteres síkfutásban.

A maradék két versenyszámban, a szkanderben, és az évek óta gyenge pontunknak számító helyből távolugrásban nem értünk az első hatba. Így is a versenyszámok felét mi nyertük meg! Gratuláció a fiúknak és Kis Sándor csapatvezetőnek!

Befejezésül még egy kis megjegyzés. Korát tekintve a csapatunk khm, elég idős. Persze úgy értve, hogy jövőre már nem lesznek itt. Pl. a teljes kosárcsapat, a focisták nagy része, aki ráadásul futásban is jeleskedtek. Jövőre tehát kényszerű vérfrissítés várható, de egyben kiugrási lehetőség az eddig háttérben megbúvó tehetségek előtt. Lehet gyakorolni, készülni, mert ahogy a nagyok mondják: „a bajnokság vége egy újnak a kezdete”. És még egy érv, hogy versenyezni akarj jövőre: fotósunkat, sajnos, néha bizonyos látvány jobban lekötötte, mint a verseny, íme a bizonyíték:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése