2014. december 4., csütörtök

Videók a Mikulás-esti elsős avatásról

Idén is eljött Mikulás, és idén is felavatta újonc kilencedikes (hetedikes) kollégistáinkat.
Erről bizonyíték is van. Egyelőre videók formájában, de hamarosan képek is lesznek.
A szobarend szigorú szemrevételezése után, a "kiválasztottak" szolgálták fel az ünnepi menüt. S nemcsak felszolgáltak, de segítettek is az étkezésben. Hol megemelték az asztalt, hol kitöltötték a vizet a pohárba (a negyedikről, mert ott a legfinomabb), hol meg is etették a fáradt, öreg kollégistákat.
Aztán átvonultunk az aulába, s vártuk a Mikulást. Az elsősök daloltak neki, de azt hisszük, inkább a kötelességtudat miatt jött meg a Télapónk, mintsem a gyönyörű hangjuk miatt. Ezt az állítást a videón le is csekkolhatjátok. A Mikulás a kollégiumvezetőnek is meglepetést okozott, hisz felköszöntötte őt névnapja alkalmából.
Az ünnepi műsort idén is Molnár Bence szolgáltatta, zsonglőrködése ismét nagy sikert aratott.

Ezután jöhettek a feladatok és az avatás. Mondhatnám, hogy innen felpörögtek az események, de ez azért túlzás volna. Az új fakanál bevetésre került, talán emlékeztek,a régivel történt egy kis baleset... Kis blogunkba nagyméretű videót nem lehet beszúrni, így ez a rész a képre kattintva elvisz benneteket egy másik honlapra, de ne felejtsetek visszajönni! Jöjjenek tehát a feladatos részek és a kollégistává "ütés"!
https://www.youtube.com/watch?v=Iiaji77UcWQ&feature=youtu.be
Miután mindenki teljesített többé-kevésbé a saját feladatát, jöhetett az esküszöveg elmondása. Ebből megtudhattuk, hogy idén az összes újoncunkat Pont Pont Pontnak hívják. Érdekes. Dadogtak is kissé, és a hosszú mondatokkal is hadilábon álltak - ja és persze féllábon is. Végül csak túl estek rajta.
Természetesen idén sem maradhatott ki a záró közös éneklés. A 16 tonnát a Mikulás kezdte el előénekelni, aztán egy X-Faktorba való, a kollégiumvezetőhöz kísértetiesen hasonló 'alak' is bekapcsolódott, ahogy a kollégium egész közössége is. Mivel is zárhatnánk? Jövőre újra találkozunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése