2014. november 6., csütörtök

Gondold meg és igyál!


A fenti címmel volt vetélkedő szerda este az étteremben. A rendező kettes csoport az italokkal kapcsolatos kérdéseket tett fel a verseny első részében, majd jöhetett a kóstoló! A résztvevők nagy bánatára, alkoholmentes italokat kellett felismerni, és mivel köztük volt a kolis tea, a magas minőség garantált volt.
De ne szaladjunk annyira előre, s elevenítsük fel a történteket a képek alapján, s az is kiderül tanáraink, mely italokat kedvelik jobban.
A legfelső képen látható, hogy Kuris Gergő, leküzdve leányos zavarát, kiadja az instrukciókat. Bájos segédei, Klepej Zoltán és Bánszki Dániel kiosztották a feladatlapokat, és kezdődhetett a 'dolgozatírás'!
"Ajjaj! Ennél még az érettségi is könnyebb volt!" - dörzsölte az állát Vencel, de aztán csak beindultak, és sikeresen oldották meg, melyik koktél milyen alkotóelemekből állt össze. Helyesen tippelték meg, hogy nevelőjük, Kovács tanár úr, a szénsavmentes vizet részesíti előnyben a szénsavassal szemben. Utóbbit meghagyja nyáron a hosszúlépéshez.
A hármas csoport kemény magja a koktélokat ugyan nem vágta százasan, de a KOLI-COLA nevű fantázia italhoz a zsűri szerint ők alkották a legjobb szlogent: "Borral a legjobb!" Ők is kitalálták, hogy csoportvezetőjük Posta tanár úr inkább Staropramen világost iszik, mint barna Kozelt.
A négyes tagjai is keményen törték a fejüket. Azt még könnyen megoldották, hogy nevelőjük, Kis Sándor tanár úr, (aki a többi csoport megtévesztésére, ma tejes dobozzal jött bedolgozni) azért inkább a teát kedveli. A koktélok azonban annyira nekik sem mentek. Viszont a kultúrtörténeti részben, ők szedték össze a legtöbb pontot. Szlogenjük a zsűri tetszését bár nem nyerte annyira el, róluk azonban elárult, hogy Apple-funok. Miért is? Íme az alkotásuk: " Koli-Cola 5$ - iKoli-Cola 15$.
"Ezt most komolyan gondoltátok?" - kérdezi az ötös csoport 'kétshake-be'  esett tagja. Hiába nyomogatták az okos telefon érintő képernyőjét, a tesztfeladatlapos részben ők lettek az utolsók. Hiába tudták, hogy Ducsai tanár úr alkotás közben Coca-colát iszik, teljesítményük ma csak a részt vettünk az eseményen címre volt jó. Hiába, lassú a net, mondták ők.
"Kettőt már tudunk!" Például azt, hogy a kollégiumvezető úr inkább fehér boros, mint vörös. Ugyanakkor, szégyenszemre, csak ők tévesztették el, mit is kedvel jobban a csoportnevelőjük. Nos eláruljuk: Sebestény tanár úr a szilva pálinkának jobban örül, mint a baracknak. (Bár ezt sem utasítja vissza.) A kultúrtörténeti részben nagyon pocsékul teljesítettek, emelt magyarra idén ne menjenek! Nem tudták többek között, hogy a vetélkedő és a blogbejegyzés címét is adó idézet Erkel Ferenc Bánk bán című operájából való.

A teszt után jött a kóstolás! Öt italt kellett meginni, megízlelni, aztán kitalálni, mi is az. Közben pedig ilyen fejeket vágtak!
Dénes itt épp a 2014-es kollégiumi teát ízleli úgy, mintha épp borfesztiválon lenne. Mondjuk a teánk minőségét ismerve, azért ez nem olyan meglepő.   :) 
Patrik mondjuk, mintha kétkedne azért...
Mások úgy tűnik, egyszerűen csak szomjasak voltak, kiszáradt a torkuk a tesztírás alatt. Voltak, akik inkább a másik csapattagra bízták volna az ital próbát, s volt, aki bátran kihörpintette a poharát. íösszességében jól tippeltek a csapatok, csak a hármas tévesztette el a meggy szörpöt.
Közben a zsűri sem tétlenkedett. Jó magyar szokás szerint kettő dolgozott, kettő nézte. Végül megszületett a végeredmény, melyet Gergő kihirdetett. Ja! Majd elfelejtettem! Varga tanár úr is besegített a javításba. Sajna a szemüvege nem volt nála, ezért egy egyest perjelnek nézett, így az egyes csoport az egyik részfeladatnál egy tízessel kevesebbet kapott. Mivel a verseny szoros volt, az egyes a pokolból a mennybe került, ötödikek helyett elsők lettek (Varga tanár úr időben észrevette a bakiját, s miután nem politikus, el is ismerte.). Második helyen a négyes csoport végzett, harmadik - stílszerűen - a hármas lett, majd negyedik helyen a hatos és ötödiken - ez is stílszerű, de ... - az ötös végzett.
Befejezésül még annyit, jó kis móka volt, s azt mindenki kitalálta, hogy, bár Varga tanár úr orosz szakos, a vodkánál jobban kedveli az Unicumot.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése