2014. augusztus 27., szerda

Beköltözés előtt

Hasznos tudnivalók

Bármennyire is szeretnénk azt hinni, hogy olyan ismertek vagyunk, hogy már leendő elsősök sokasága is olvassa blogunkat, feltehetőleg inkább az idősebb kollégistáink olvassák eme sorokat. S olvassátok is tovább,mert nem biztos, hogy szerencsés, csak rutinból megoldani a beköltözést.
Tavaly tanév végén beadtátok a felvételi kérelmet. Kollégium-fenntartási hozzájárulás
A képre kattintva, nagyban láthatjátok, pirossal bekarikázva, hogy volt itt egy új elem. Idézzük: "
A kollégiumot fenntartó alapítvány a tanuló ellátásának biztosításáért 2.000.-Ft/hó fizetési kötelezettséget ír elő, melynek vállalásáról a szülőnek szerződésben kell nyilatkoznia. A KOLLÉGIUMI TAGSÁGI SZERZŐDÉS benyújtása a kollégiumi tagsági viszony létesítésének feltétele."
Ez a nyilatkozat, szerződés a kollégium honlapjáról letölthető doc formátumban,. (Akinek gondot okozna a világháló elérhetősége esetén, hiányzó word birtokában átalakítani a doc fájlt pdf-fé, az szégyellje magát, elvégre egy nevében informatikai középiskolába jár.) A zárójeles rész után a lényeg: tessék magatokkal hozni és leadni! Amennyiben ez nem megoldható, mert nincs nyomtató, akkor a nevelőtanárodtól kérjetek beköltözéskor. Ha a szülőd bekísért, célszerű rögtön elintézni az aláírást, ha nem akkor irány haza...
Amennyiben az étkezési kedvezmény igénybe vennéd, két papírt kell leadnod, ha még nem tetted volna meg: nyilatkozatot az étkezési díj igénybe vételéhez, illetve magát a jogosultságot igazoló dokumentumot. Jogosult az lehet: 
A) aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül; az erről szóló jegyzői határozatot kell hozni
B) az a tanuló, aki tartósan beteg, vagy fogyatékos; erről kell az igazolás
C) az a tanuló, aki három-vagy többgyermekes családban él, - gyermek az, aki még tanul, vagy még azt se... itt a családi pótlék nyugta-, számlakivonat másolata kell (Ha valakinek a 18-at betöltött tesója nappali rendszerű suliba jár, annak iskolalátogatási igazolást kell mellékelnie, hogy a jogosultság fenn maradjon.)
A papírozás után térjünk rá kissé gyakorlatiasabban arra, mit is hozzatok, ill. ne hozzatok magatokkal.
Ágyneműhuzat - paplanhuzat, párnahuzat és lepedő
Lakat - max. 7 mm átmérőjű, pótkulccsal
Igazolványképet, jó a tavalyi ellenőrzőből is
Öltöny a másnapi tanévnyitóhoz
Törülköző, tisztálkodási szerek, papucs bal és jobblábas.
Tálca, alátét, amin eszel, vagy elkészíted a hamidat - nem az asztalon!
Kést, villát, kanalat, amivel az otthonról hozottat megeszitek. S nem a kollégiumi eszközöket felvinni! Év végére 80 (NYOLCVAN!) garnitúra étkészlet tűnt el, megfogyatkoztak a tálcák és a tányérok is. Idén tilos lesz kivinni ezeket az étteremből!
Ha már étkezés: a behozott élelmiszert műanyag dobozokba tároljátok, amelyre a neveteket fel lehet írni. Mivel ez a mosogatáskor lejöhet, célszerű lehet eleve filcet (nem letörölhetőset) behozni. Azon is érdemes elgondolkozni, érdemes-e 25 vajjal terhelni a hűtőt, vagy elég szobánként egy?
Nagy értékű eszközök behozása. Gyakorlatilag ezt már a legtöbb mobil eléri, szóval a dokumentálás lehet változni fog. Minden esetre a behozott készülék azonosító számát célszerű már most is feljegyezni. S, ami fontos, a behozott készülékekért, értékekért a kollégium nem vállal felelősséget! Pénzt, értéktárgyat átveszünk megőrzésre, szükség esetén.
Talán az sem baj, ha hoztok magatokkal néhány tollat, ceruzát, tankönyvet és füzetet, némely tantárgyból akár a tavalyit is.
Hozhattok magatokkal jó kedvet (bőséggel), életerőt, energiát, és persze némi tudásvágyat is...
Szóval: "Itt van az ősz, itt van újra",  és hogy szép lesz-e, vagy sem, ha nem az időjárásra gondolunk, akkor ugye, ez rajtunk is múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése