2014. május 5., hétfő

Azért vannak a jó barátok...

A kollégiumi ballagásról


Bár a tablóképek száma alapján többen ballagtak a kollégiumból, a valóságban mégis az idein vettek részt legkevesebben. Külsőseink szerenádja már hétfőn elkezdődött, így gyakorlatilag nélkülük vonultak le a végzősök az étterembe. Itt Szabó Bálint gitárjátékára énekelte Boza Bence a címadó dalt, majd Bartha Balázs szavalt. A Diáktanács nevében Brukner Gábor búcsúzott el a végzősöktől, felidézve azokat a pillanatokat, amelyek emlékezetesek egy kollégista számára. Balogh Csaba válaszában részben reflektált e gondolatokra, de legfőképp azt köszönte meg, hogy ’faragtak’ rajtuk. (Szó se róla, volt mit…) Ezután pillanatnyi üzemzavar lépett fel a rendezvény menetében, de végül is csak sikerült átadni a kormánykeretet a fiatalabb évfolyam képviselőinek, illetve az ajándékokat a tanároknak és a kollégiumi dolgozóknak.
Kiss Ferenc kollégiumvezető beszédében azt emelte ki, hogy fontos válaszúthoz érkeztek az ünnepeltek, de érthető okokból, a jövő helyett, amelynek alakulása alapvetően Tőletek függ, a múltról beszélt. Arról, hogy a közösség mit adhatott az egyénnek, még ha az nem is kérte, s arról, milyen erős barátságok köttetnek itt e 4-5 év alatt. Zárszóként az „őskollégista” Konfuciust idézte: "Amit nem kívánsz magadnak, azt ne tedd másnak sem!”

A jutalomkönyvek átadása után (Csiszár Ákos és Balogh Róbert kapott személyre szóló pakkot) jöhetett a koccintás, majd a szépen felöltözött kilencedikesek felszolgálták az ünnepi menüt, melynek elfogyasztásával véget is ért a rendezvény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése