2013. december 27., péntek

Decemberi visszatekintő

Decemberi visszatekintő – foci, sakk, kiállítás megnyitó, és persze a Mikulás-est

Még december elején került sor a város kollégiumai közötti teremfoci megmérettetésre. Csapatunk sikerrel vette a csoportkört, s magabiztosan jutott be a hármas döntőbe. Itt azonban már nem jött ki a lépés, és egy döntetlennel és egy vereséggel a dobogó alsó fokára állhatott fel a Wigner Kollégium, de a gratuláció jár.
Éremmel a nyakban (Ákos már edzésen, nem öregedett meg hirtelen...)

Egy héttel később szellemi sport vetélkedőn vettünk részt, azaz sakkversenyen. A Csiszár Ákos, Dányi Attila, Smid Márton, Szondi Roland alkotta négyes nagy meglepetésre megelőzte egy ponttal a Neumannt, s így első helyezett lett. Gratulálunk nekik! 
Sport mellett kulturális értékeket is fogyasztottunk decemberben. A mi társalgónkban rendezett kiállítás anyaga átkerült a Szent Hedvig Kollégium Galériájába. Ugyanis a Dobó István Vármúzeum szervezésében a "Látásra nevelés/ Képző- és iparművészet népszerűsítése Egerben" projekt keretében az együttműködő oktatási intézmények diákjainak alkotásaiból nyílt itt közös kiállítás. A kiállítást Kiss Lászlóné, a Minorita Rend Szent Hedvig Kollégiuma igazgatója nyitotta meg, valamint köszöntőt mondott Berecz Mátyás, a Dobó István Vármúzeum megbízott igazgatója.
Az alkotások mellett a kiállítás megnyitó műsorából is kivettük a részünket, mivel többek között a mi kollégistáink is zenéltek (Csapó Dénes, Forgó Bence, Szabó Bálint).

Mindezen események között került sor a Mikulás-estre, benne az elsősök kollégistává avatására. A DT a kora hajnali reggeli tornával hangolta az elsősöket a rendrakásra. Délután a DT vezetőség ellenőrizte is a szobákat, kijelölte a ’pincéreket’ az esti vacsorához azok közük, akik nem voltak képesek megfelelő szintre hozni a szobarendet, vagy épp a tesztfeladaton buktak meg. A mákos nudlis vacsora rendben lement, majd a kollégium átfáradt az aulába. A műsorvezető kérésére, ha nem is egyre szebben, de egyre hangosabban énekeltek az újoncok, s így csak megjelent a Mikulás és a krampuszok. Miután üdvözölte a megjelentek, megkérte az elsősöket, adjanak elő valami műsort. A műsort lehet valami szépségversenyről koppintották, mert a világbékén kívül, mindent szerettek a fiúk, legyen szó akár a koliról, felsősökről, stúdiumról, na és persze a Mikulásnak is hízelegtek. Ezután Molnár Bence zsonglőrködött, s gyűjtötte be megérdemelten a vastapsot.
Ezután már az avatandó kollégisták egyéni, ill. páros fellépései következtek, vegyes színvonalon. A táncok általában jól sikerültek, az éneklés már vegyesebben. Apropó, itt meg kell állnunk egy szóra, s meg kell dicsérnünk a közönség aktív részét, mely hangos biztatásokkal és együtt énekléssel segítette oldani a görcsöt a kissé félénk elsősökben. A szinkronizálás volt az egyik legnehezebb feladat, ez annyira nem is jött be, szerencsére a jelenetek már önmagukban is jó kedvre derítettek. Aztán felesküdtek az elsősök – mindenkit Török Ricsinek hívnak -, s visszatértünk a kollégium szentélyében.
Összességében a körülményekhez megfelelő jó tempóban pörögtek az események, kevés volt a holtjárat, ami az utóbbi években megnehezítette a türelmes végigülést. Reméljük jövőre is jót mulatunk, már alig várjuk az újakat, legfőképp a mostani avatottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése